Publicerat

Husesyn i första huset

I väntan på uthyrningsstarten av hus 1 går vi in och tittar hur fint det blir i Kortedalas nya 9-våningshus!

Vy AdventsvägenHär är det, det första av de 3 nya 9-våningshusen uppe i Kortedala. Färg och form i de nya husen har plockats upp från 50-talets stilideal som råder i kvarteret. Detaljerna både utvändigt och invändigt har ett genomgående grafiskt tema.

Kaklet i köken får ett grafiskt mönster, i varmgrått eller vitt.

Kök Adventsvägen

Lägenheterna på våning 0 (i markplan) får vitt kakel och våning 1 (en trappa upp) varmgrått, och sedan växlar det för varje våning. Så vitt på jämna våningar (0, 2, 4, 6, 8) och grått på ojämna (1, 3, 5, 7, 9). Våning 0 är alltså bottenvåningen i markplan och våning 9 det översta våningsplanet, som är inbyggt i takkonstruktionen.

Kakel vitt grått

Kök Adventsvägen vit

Inne i lägenheterna återkommer mässing bland annat på handtag i köket, på garderober och hatthyllan. Golven har parkett och badrummen är helkaklade med vita väggar och varmgrått golv.

Badrum Adventsvägen

Utvändigt syns det i reliefmönstret i husens betongsockel, på de snedskurna fasadskivorna på miljöhusen och P-däcket samt i korridorerna som målas i liknande grafiska mönster. I entréerna har arkitekten valt mässingsfärgade detaljer som exempelvis postboxarna och tidningshållarna.

Inom en snar framtid börjar uthyrningen!

Fasad Adventsvägen