Hur ser lägenheten ut?

Det fem punkthusen rymmer totalt 140 lägenheter - 28 per hus. Nedan följer en kort beskrivning av lägenheterna.

Planlösningar

Lägenheter på våning fyra och fem har halvöppna planlösningar, det vill säga kök och vardagsrum hänger samman. Övriga lägenheter i huset har separat kök och vardagsrum. Alla lägenheter har förråd i lägenheten. De större lägenheterna har dessutom även klädkammare.

Det finns hiss i samtliga hus, och i entrén finns förråd med plats för bland annat barnvagnar.

Ytskikt

Väggarna är huvudsakligen tapetserade och fönsterbrädorna är i kalksten.

Lägenheterna har ekparkett i alla rum, förutom i förråd och klädkammare. Närmast ytterdörren ligger en klinkeryta.

Badrum

De rymliga badrummen är helkaklade och har duschvägg. Badrummen inreds med en stor infälld spegel och skåp med plats för förvaring. Alla badrum har handdukstork och är förberedda för installation av tvättmaskin/torktumlare.

Kök

Köket blir ett vitt Myresjökök med kaklat stänkskydd. Köket är utrustat med moderna energieffektiva kyl/frys, ugn, fläktkåpa i rostfritt. Det finns induktionshäll och det är förberett för diskmaskin och micro.

Tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer. Klicka här för att läsa mer.

Balkonger

Alla lägenheter får egen balkong och de flesta är inglasade för att förlänga utomhussäsongen. Två av de översta lägenheterna har terrass.

Utemiljöer

Backa Röd präglas av sina gröna gårdar och angränsar dessutom till ett skogs- och naturområde. I området finns även en näridrottsplats för lek och spel. För de mindre barnen finns små lekplatser utanför husen.

Övrigt

I området finns separata tvättstugor med digital bokning.

Större delen av Backa Röd har redan idag tillgång till nya ljusa miljöhus med möjlighet att sortera i upp till 14 fraktioner. De fem lågenergihusen kommer inom ett par år att få de befintliga avfallbehållarna ersatta med nya miljöhus.

Alla lägenheter har individuell mätning och debitering av varmvatten.

Parkeringar

I området finns möjlighet att hyra egen p-plats.
Cykelparkering finns dels i cykelhus i närområdet, dels i cykelställ utanför entréerna.

Så här fungerar uthyrningen

Tycker du att lägenheterna är intressanta? Så här går du tillväga för att söka en lägenhet i Backa Röd.

Under rubriken "Lägenheter" ser du när de olika lägenheterna blir sökbara. Först kan du som redan är hyresgäst hos Poseidon söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Omflyttningsplatsen hittar du på vår hemsida, via Mina sidor.

De lägenheter som inte hyrs ut via Omflyttningsplatsen kommer att publiceras på Boplats Göteborg. På Boplats kan även du som inte bor hos Poseidon söka. De första lägenheterna kommer att läggas ut på Omflyttningsplatsen under våren 2014.