Elins Gård

På Elins Gård i Högsbohöjd bygger Poseidon 117 nya lägenheter. De nya husen, som är klara för inflyttning under 2015, kommer att rymma rökfria lägenheter med en svårslagen utsikt över både havet och staden.

Elins gård omfattar fyra punkthus som är mellan 6 och 8 våningar höga. Mellan husen skapas ett gemensamt gårdsrum för umgänge och gemenskap. Tack vare det höga och luftiga läget kommer flera av lägenheterna att ha en enastående utsikt över stora delar av Göteborg och hamninloppet.

Lägenheterna i två av de fyra husen kommer att vara helt rökfria. Det innebär att man som lägenhetsinnehavare förbinder sig att inte röka i lägenheten eller på balkongen.

- Vi märker att fler och fler hyresgäster störs av rökning och efterfrågar ett rökfritt boende. Inte bara allergiker och personer som är känsliga för rök. Vi hoppas att de som flyttar in kommer att trivas i den rökfria miljön, säger Lena Molund Tunborn, distriktschef distrikt Väster.

Under projekteringen av husen har Poseidon haft extra fokus på att hålla nere byggkostnaderna. Genom att använda beprövade koncepthus med prefabricerade element har det varit möjligt att bygga lägenheter till lägre kostnad, utan att för den skull tumma på kvaliteten.

Inflyttning planeras kunna ske i slutet av 2015.

Fakta om Elins gård
Byggstart: 2014
Område: Högsbohöjd
Antal lägenheter: 117
Storlek: 1 rok - 4 rok
Ca. Hyra: 7 400-11 300
Status: Pågående