Området

I Högsbohöjd bor du mittemellan city och Frölunda torg. Men havsutsikt från balkongen och naturen i härliga Ruddalen alldeles runt knuten, kan läget inte bli mycket bättre.

Längst in bland gårdarna på Högsbohöjd ligger Elins Gård, som utgör slutet av gatan. Här tar friluftsområdet Ruddalen vid med vackra promenadstigar och utmanande löpslingor. Naturområdet angränsar till Ruddalens idrottspark i söder, där du bland annat hittar en motionscentral och skrinnarrink.

Missa inte heller Positivparken – en nyinvigd utflyktslekplats vid Frölunda torg, väl värd en utflykt för hela familjen!

Högsbohöjd är ett populärt område, mycket tack vare sitt höga och lugna, men ändå centrala läge.

Finns i området

I närområdet finns förskola och flera lågstadieskolor. Vid Axel Dahlströms torg, som ligger mindre än tio minuters promenad från Högsbohöjd, finns det flera affärer och ett bibliotek. Vid Fyrktorget, alldeles i närområdet, finns en mataffär och härifrån går stombuss 16 med täta intervaller in till centrala Göteborg. Om du hellre transporterar dig med spårvagn är Lantmilsgatan närmsta hållplats. Till Frölunda torg tar det 5 minuter med spårvagn och på 20 minuter är du inne i city.