Material i de nya lägenheterna

Standarden i de nya lägenheterna kommer att vara hög med parkettgolv i både vardagsrum, kök och sovrum. I de större lägenheterna får du som hyresgäst välja dina nya tapeter. I ettorna blir det vitmålade väggar men vill du ha en fondvägg får du välja den.

Badrummen blir helkaklade med klinker på golv och eluppvärmd handdukstork. Dusch installeras i 1:or till 3:or och badkar i 4:or och 5:or. I 4:or och 5:or installeras även tvättmaskin och torktumlare. Kakel och klinker i bad och kök är av senaste design.

Alla ettor kommer att ha vitmålade väggar med en målad fondvägg. De lägenheter som har två rum eller fler, tapetseras.

En del av lägenheterna är enkelsidiga men kommer ändå att uppfattas som ljusa då många lägenheter har lång fasadvägg med många fönster. Några norr- och östervända lägenheter har också det vi kallar upplevelserum. Upplevelserummet har vikbara fönster som enkelt öppnas upp vid vädring eller varma dagar. Mot vardagsrummet är det skjutdörrar vilket gör det lätt att förstora vardagsrummet vid behov eller bara öppna upp för att få in mer ljus. Upplevelserummets golv är av klinker och håller minst 18 grader året runt. Beroende på läge och storlek får de nya lägenheterna balkong eller takterrass i soligt läge. Några mindre lägenheter får franska balkonger.

Alla lägenheter har säkerhetsdörrar.

Tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer. Klicka här för att läsa mer.

Våningsplanen

Eftersom Glasmästaregatan är byggt på berget ligger husen i en sluttning. Detta innebär att den eller de nedersta våningarna är souterräng och syns alltså bara från ena sidan av huset. När det står att en lägenhet ligger på våning 3 eller 4 betyder det att det är näst överst eller överst i den delen av huset. Från ena sidan av huset är det våning 3 eller 4 men från andra sidan, ofta baksidan, är det t.ex. våning 4 eller 5. Våningsplan varierar alltså beroende på var i huset lägenheten ligger och om det är fram eller baksida.

Hissar

Hiss kommer att finnas i uppgångarna 14, 15, 20, 21, 26, 27 och 33.

Parkeringsplatser finns att hyra

Parkeringsplatser finns att hyra i området.

Miljöhus/miljörum

Sophanteringen förändras genom byggande av två miljörum i befintliga lokaler och ett fristående miljöhus. Dessa utrymmen byggs med stora glasytor för ökad utsikt och insyn, förstärkt belysning, mekanisk ventilation samt vackra och tåliga ytskikt. Detta ökar både trivsel och trygghet.

Så här fungerar uthyrningen

Tycker du att lägenheterna är intressanta? Så här går du tillväga för att söka en lägenhet på Glasmästaregatan.

Under rubriken "Lägenheter" ser du när de olika lägenheterna blir sökbara. Först kan du som redan är hyresgäst hos Poseidon söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Omflyttningsplatsen hittar du på vår hemsida, via Mina sidor.

De lägenheter som inte hyrs ut via Omflyttningsplatsen kommer att publiceras på Boplats Göteborg. På Boplats kan även du som inte bor hos Poseidon söka. De första lägenheterna kommer att läggas ut på Omflyttningsplatsen i april 2014.