Krokslätt

Glasmästaregatan ligger i Norra Krokslätt, granne med Johanneberg, mitt i mellan Guldheden och Kallebäck. Det är nära Chalmers Tekniska högskola och endast femton minuters gångväg till Korsvägen i centrala Göteborg. Poseidon har sedan tidigare 160 lägenheter på Glasmästaregatan som nu ska byggas om samt byggas på med två våningar och totalt ytterligare 109 lägenheter. Krokslätt är ett lugnt, grönt, och lummigt område, lite för sig själv men ändå nära till det mesta. Eller som en hyresgäst beskrev det:

– Det är en bra uppväxtmiljö för min dotter. Hade jag inte bott här hade jag förmodligen bott på landet.

Historik

Krokslätt är ett område som bebyggdes i takt med att industrierna växte fram nere vid Mölndalsvägen från 1850 och framåt. Under 30-talet gjorde man stora ansträngningar för att bygga bort trångboddheten. Arbetarfamiljerna var ofta stora, det blev en kraftig byggrusch och bebyggelsen började klättra allt längre upp på stadens höjder. Krokslätts utbud av bostäder passar för alla olika behov. Det finns allt från unga studenter till barnfamiljer och äldre som bor i området.

Kommunikationer

Du kan ta dig fram både med buss och spårvagn. Från Glasmästaregatan går du antingen ner till Framnäsgatan där buss 19 går. På tio minuter når du till exempel Grönsakstorget. Tar du istället buss 42 från Pilbågsgatan, går den till Linnéplatsen och spårvagn 4 eller 2 går från Almedal genom centrum. Till Chalmers tar det ca 10 minuter med kommunikationer och till Sahlgrenska Sjukhus ca 20 minuter.

Skolor

Det finns både kommunala och fristående förskolor och grundskolor i närheten. Närmsta kommunala skola är Johannebergsskolan som är en F-6 skola och ligger på Olof Rudbäcksgatan. På Ebbe Lieberathsgatan ligger en fristående skola som heter Kunskapsskolan och är F6-9. Närmsta kommunala gymnasium är Burgårdens utbildningscentrum, Katrinelundsgymnasiet och Hvitfeldtska gymnasiet. Det finns många fler skolor och gymnasium. Titta gärna på Göteborgs stads hemsida, goteborg.se

Livsmedel och restauranger

De flesta affärer och restauranger finns på Mölndalsvägen där även ICA Maxi håller hus. På Glasmästaregatan finns det en servicebutik.