Doktor Dahlströms gata

Mitt i Guldheden, vid Doktor Forselius backe, bygger Poseidon 49 nya lägenheter. I april 2017 beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning.

De allra flesta lägenheter får två rum och kök. Storlekarna har valts för att möta efterfrågan på fler små centrala lägenheter. Tack vare en öppen planlösning och en yteffektiv planering känns de ändå rymliga.

- Det är kul att kunna bygga fler lägenheter i ett så centralt läge. Särskilt roligt är det att bidra till fler mindre lägenheter i Guldheden – en bostadsform som är efterfrågad i staden, säger Maria Maxén, projektchef på Poseidon.

Alla lägenheter i huset får balkong eller uteplats. Översta planet är indraget, vilket skapar takterrasser för några av lägenheterna där. Hyresgäster som bor på Doktor Forselius backe, och ser huset uppifrån, kommer att märka att hela takytan täcks av en sedummatta. Växtlighet på taken är ett sätt att inte bara skapa snygga gröna tak, utan även fördröja dagvattenavrinningen.

Som alltid när Poseidon bygger nytt blir lägenheterna energisnåla och får individuell mätning av varmvattnet. Att hela huset är rökfritt gör dessutom att framtida hyresgäster garanterat kan njuta av den friska luften från balkongen!

Uthyrningen startar under hösten 2016. Lägenheterna hyrs ut enligt Poseidons uthyrningspolicy - det vill säga först erbjuds lägenheterna till nuvarande hyresgäster via Omflyttningsplatsen, därefter annonseras de ut för sökande på Boplats.

Fakta om lägenheterna Doktor Dahlströms gata
Byggstart: 2015
Område: Guldheden
Antal lägenheter: 49
Storlek: 2 rum och kök samt en lägenhet med 3 rum och kök
Ca. Hyra: 6 200 - 14 000kr/mån
Status: Pågående