Området

Guldheden ligger vackert med sitt höga läge på kullarna ovanför Göteborg. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet byggde på grannskapskänsla och närhet. Därför är det aldrig långt till affärer, service och rekreation i Guldheden. Bebyggelsen består av både punkt- och låghus, som passar väl in i den kuperade och parkliknande terrängen. Närheten till Sahlgrenska sjukhuset har inspirerat till de gatunamn som valdes för Guldheden, som är uppkallade efter kända män och kvinnor i läkekonstens tjänst.

Trots det centrala läget är det lätt att komma ut i naturen. I väster gränsar Guldheden till naturreservatet Änggårdsbergen som erbjuder en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i. På promenadavstånd ligger Mossens Idrottsplats med inomhusanläggning och motionsslingor.

Guldhedens vattentorn är ett kärt utflyktsmål för många göteborgare. Om du tar hissen upp till caféet befinner du dig 130 meter över havet med en makalös utsikt ända bort till Vinga.

Service och kommunikationer

Vid Doktor Fries torg finns den mesta service man kan behöva i vardagen. Livsmedelsaffär, bankomat, bibliotek, vårdcentral, apotek, gym och pizzeria, fiskbil. I området finns även flera mindre servicebutiker.

På flera platser i området finns skolor och förskolor.

Kommunikationerna från området är goda. Bussar trafikerar området och närmsta spårvagnshållplats finns vid Doktor Sydows gata och busshållplats (linje 52) finns vid Doktor Forselius gata.