Hogenskildsgatan

Ovanpå två av våra befintliga hus i Lunden planerar vi att bygga 57 nya lägenheter i två våningsplan. Här bor du i lugna kvarter med staden på bekvämt avstånd – med en svårslagen utsikt över Delsjöområdet.

De nya lägenheterna har varierande storlekar – från mindre ettor till fyrarummare. Variationen skapar plats för många olika boendebehov under samma tak. Alla lägenheter får en god tillgänglighet och de flesta får en halvöppen, modern planlösning.

De två huskroppar som vi planerar att bygga på har adresserna Hogenskildsgatan 7-19 och Överstegatan 6-8. De båda husen, som idag har tre till fem våningar, är byggda i början av 60-talet. De påbyggda våningarna kläs i skivor, som harmonierar väl med de nuvarande fasaderna i rött tegel. De båda husen har ett avskilt läge på återvändsgata och gränsar till ett grönområde.


Befintligt hus på Hogenskildsgatan innan påbyggnaden

Balkonger och öppen planlösning

För att garanterat kunna njuta av den unika utsikten får lägenheterna som vetter mot väster och söder delvis inbyggda balkonger.

I samband med påbyggnaden bygger vi även hissar till husen. Hisschakten placeras på utsidan av husen och hissarna försörjer de två översta våningsplanen. I samband med påbyggnaden får alla lägenheter i husen mekanisk frånluftsventilation. Dessutom passar vi på att göra stambyte i båda fastigheterna.

På gården skapas nya miljöhus med sortering i nio fraktioner. För att göra det ännu enklare att vara miljövän installerar vi individuell mätning av varmvatten – i både nya och befintliga lägenheter.

Arkitektbilder: Kvarnström arkitektkontor AB

Fakta om Hogenskildsgatan/Överstegatan
Byggstart:  2019
Område: Lunden
Antal lägenheter: 57
Storlek: 1-4 rum och kök
Cirka hyra: Ej klart
Status: Planerade