Beskrivning

Det nya huset på Holländareplatsen rymmer 53 rökfria lägenheter. Nedan följer en kort beskrivning av utförandet och av de material som kommer finnas i lägenheterna.

Planlösningar

Alla lägenheter har öppna planlösningar, det vill säga där köket och vardagsrummet mer eller mindre hänger samman. Det ger en luftig känsla samtidigt som det blir mer yteffektiva lägenheter.

Högst upp i huset planeras några spektakulära lägenheter. Här byggs tre rymliga etagevåningar om fyra rum och kök. Med kök och vardagsrum i bottenplan och tre sovrum en trappa upp får lägenheterna en radhuskänsla. De lägenheterna som ligger i torghusdelen har sin entré via en loftgång. Etagevåningarna har två stora balkonger – en per våningsplan med utsikt över takåsarna.

Det finns också två taklägenheter med varsin härlig takterras på cirka 15 kvm. Terrasserna löper runt hushörnet och ger en fantastisk utsikt.

På våning 1 finns även en annan spännande etagelägenhet. Där har marknivån bidragit till att till att vardagsrummet får dubbel takhöjd. Dessutom har lägenheten en liten uteplats.

Byggnaden är vinklad med ett torghus och ett parkhus. Husets entré nås via en inglasad portal där anslutning till trapphuset med hiss finns. Det finns även ett extra trapphus utvändigt trapphuset i änden på torghuset.

Torghuset har lägenheter som har egna ingångar via loftgången som nås via det centrala trapphuset.

Ytskikt

Väggarna är målade i neutralt vitt, med möjlighet att välja fondvägg i vissa rum. På golvet ligger ekparkett i hela lägenheterna (förutom i badrummen). Fönsterbrädorna är i kalksten.
Klicka här för att läsa mer om interiör och material. (PDF-dokument, 922 kB)

Badrum

De rymliga badrummen blir helkaklade och har glasdörrar till duschplatsen. Badrummen inreds med stor spegel och skåp med plats för förvaring. Alla badrum är förberdda för tvättmaskin/torktumlare. Lägenheter med fyra rum får två badrum, varav ett har badkar.

Kök

Köket blir ett vitt Myresjökök med stänkskydd i färgat glas. Spisen har en häll och det finns pelare med kyl och frys. Köket är förberett för diskmaskin. Alla lägenheter har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med
fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal
olika leverantörer. Klicka här för att läsa mer.

Balkonger

Alla lägenheter får egen balkong i söderläge. Balkongerna är rejält tilltagna, på torghuset kommer de att vara minst 11 kvm och löper utmed hela vardagsrummet. Med glasade fronter och öppna planlösningar ger balkongerna ett fint ljusinsläpp som märks i stora delar av lägenheten.
I husen som vetter mot parken är balkongerna delvis indragna för att ge ett mer privat känsla.

Utemiljöer

Mellan husen på Holländareplatsen skapas en delvis kringbyggd innergård. Här leker de mindre barnen i en trygg miljö. Granne med huset ligger ett grönområde som kommer att utvecklas till en fin park i samband med byggnaden under devisen ”lek i park”. Denna park utvecklas tillsammans med de kringboende hyresgästerna och Park- och Naturförvaltningen

Skissen nedan är endast ett exempel på hur det skulle kunna se ut.

Övrigt

Det är ett rökfritt hus.

I bottenplan finns två tvättstugor med separata torkrum. Bokningen av tvättstugan är digital. Här är det enkelt att vara miljövän – i huset finns ett miljörum med sortering i minst tio fraktioner. Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer.

Det finns hiss i samtliga uppgångar.

I bottenvåningen byggs ett miljörum med möjlighet att sortera ditt avfall.

Detta hus byggs som lågenergihus, med en energianvändning på max 60 kWh/kvm. (Atemp = All yta uppvärmd till minst 10 grader.)

Varje lägenheter har IMD, individuell mätning och debitering av varmvatten, vilket medför att du endast betalar för det varmvatten som just du använder.

Parkeringar

Det finns möjlighet att hyra p-plats i närliggande parkeringshus på Brahegatan. På gatorna finns även möjlighet till boendeparkering. För dig som hellre väljer cykeln in till stan finns gott om cykelparkeringar – både i anslutning till entrén och i förråd i intilliggande byggnader.

Så här fungerar uthyrningen

Tycker du att lägenheterna är intressanta? Så här går du tillväga för att söka en lägenhet på Holländareplatsen.

Under rubriken "Lägenheter" ser du när de olika lägenheterna blir sökbara. Först kan du som redan är hyresgäst hos Poseidon söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Omflyttningsplatsen hittar du på vår hemsida, via Mina sidor.

De lägenheter som inte hyrs ut via Omflyttningsplatsen kommer att publiceras på Boplats Göteborg. På Boplats kan även du som inte bor hos Poseidon söka. De första lägenheterna kommer att läggas ut på Omflyttningsplatsen under hösten 2014.