Området

Kaverös ligger vackert i västra delen av Göteborg med ett högt, lite avskilt läge med Ruddalens fritidsområde som närmaste granne. Den höglänta terrängen gör att många av bostäderna har fin utsikt över dalen mot Änggårdsbergen.

Kaverös är ett gediget bostadsområde från mitten av 60-talet, planerat för mesta möjliga ljus i lägenheterna och med stora grönytor mellan husen. Med sina gula tegelfasader bryter fastigheterna på ett stilrent sätt mot stora grönytor och välväxta björkar. Här och var i landskapet tittar klipphällar fram.

Barytongatan, Dirigentgatan och Tunnlandsgatan bildar tillsammans ett lugnt och naturskönt område utan genomfartstrafik. På gårdarna finns lekplatser och vid Barytongatan ligger områdets boulebana.

Förtätning med finess

Fyra av husen i området har sedan tidigare byggts på med två våningsplan. Även parkeringsdäcket vid Tunnlandsgatan har Poseidon byggt på med två våningar och förvandlat från ett grått p-däck till trivsamma bostäder. I samband med påbyggnationen ändrades adressen till KaverösPorten.


KaverösPorten

2010 stod ytterligare ett förtätningsprojekt i Kaverös klart – KaverösTerrassen vid Barytongatan. Här har det befintliga p-däcket byggts på med två våningsplan och bildar idag en radhusliknande byggnad med rymliga terrasser.


KaverösTerrassen

Finns i området

Mitt i Kaverös finns ett mindre närcentrum med bland annat livsmedelsbutik. På bekvämt promenadavstånd ligger Axel Dahlströms torg med ännu fler butiker och service. Frölunda Torg med sina över 100 butiker ligger också nära, vilket gör att i stort sett all upptänklig service finns inom räckhåll.

Intill Kaverös ligger Ruddalens friluftsområde med sina milsvida stigar och elljusspår.

I området finns gott om parkeringsmöjligheter.