Kvarteret Makrillen

I kvarteret Makrillen, mittemot SKF-huset utmed Artillerigatan, planerar Poseidon tillsammans med Egnahemsbolaget ett helt nytt kvarter med 249 nya bostäder. Poseidon står för 112 hyresrätter i kvarteret, resterande lägenheter blir bostadsrätter.

Kvarteret byggs på den nuvarande parkeringsytan, där det tidigare legat en bensinstation. De nya husen kommer att få ett centralt läge utmed Artillerigatan, som planeras att bli Gamlestadens nya huvudgata med trädplanteringar, fler övergångsställen och butiker utmed gatan. Samtidigt kommer SKF-huset, på andra sidan gatan, att byggas om till ett handelscentrum med butiker, kontor och restauranger.

Husen i kvarteret Makrillen blir mellan fyra och sju våningar höga med en varierande arkitektur. Lägenheterna blir 1-5 rum och kök med en yta på mellan 30 och 124 kvadratmeter. Här planeras både bostadsrätter i Egnahemsbolagets regi och hyresrätter, som Poseidon bygger. I markplan planeras för butiker och restaurang. Kvarteret kommer även att rymma en mindre torgyta och en förskola.

Kvarteret Makrillen byggs gemensamt av Framtiden Byggutveckling och Egnahemsbolaget i partnering med Skanska. Poseidon kommer efter fördigställande att ta över förvaltningen av de 112 hyresrätterna.

Tidplan för bygget

  • Maj 2018 är det officiell avspark för bygget.
  • Under april-december 2018 kommer vi slå ner pålar i marken. Detta arbete kommer att orsaka mycket buller och vibrationer.
  • Hösten 2018 planeras säljstarten för Egnahemsbolagets bostadsrätter.
  • 2019 är det uthyrningsstart för Poseidons hyresrätter.
  • 2020-2021 är det inflyttning.
Fakta om Kvarteret Makrillen
Byggstart: 2018
Område: Gamlestaden
Antal lägenheter: 112
Storlek: 1-5 rum och kök
Ca. Hyra: Ej klart
Status: Pågående