Beskrivning

Kvibergs Terrasser rymmer 93 lägenheter. Nedan följer en kort beskrivning av utrustningen i lägenheterna.

Planlösningar

Alla lägenheter har halvöppna planlösningar, det vill säga köket och vardagsrummet hänger samman i en del.

Balkonger

Alla lägenheter på Kvibergs Terrasser har minst en balkong. Några lägenheter har både terrass och balkong. Några balkonger är rejält tilltagna på upp till 18 kvm. Eftersom huset byggs i souterräng har några lägenheter både balkong och uteplats i markplan.

Utemiljöer

Mellan husen skapas en stor gemensam gård med gott om plats för lek och umgänge. Gården förses med planteringar, sittplatser och lekutrustning.

Ytskikt

Materialet i interiören är påkostat med bland annat ekparkett i hela lägenheten, förutom i kök och hall, där golvet är belagt med klinker. Väggarna är målade i ljusa färger. Fönsterbrädorna är i kalksten.

Badrum

Badrummen är rymliga och helkaklade med klinkergolv. Alla badrum är förberedda för tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Köket har spis med kermaikhäll. Köket är även förberett för både inbyggd micro och diskmaskin.

Tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer. Klicka här för att läsa mer.

Energi- och miljöfokus

Detta hus byggs som lågenergihus, med en energianvändning på max 60 kWh/kvm. Göteborgs Stads krav på Miljöanpassat byggande, ligger till grund för projektet. Alla material i huset är kontrollerade i miljödatabasen Sunda Hus - en garanti för att de är miljömässigt bra val.

Varje lägenheter har IMD, individuell mätning och debitering av varmvatten, vilket medför att du endast betalar för det varmvatten som just du använder.

Övrigt

På souterrängplan finns gemensamma tvättstugor med elektronisk bokning. Dessutom finns det en spontantvättstuga (ej bokningsbar) i varje hus.

Till varje lägenhet hör ett eget källarförråd.

Det finns hiss i samtliga uppgångar.

Parkeringar

Till huset finns ett antal bilparkeringar i gatuplan. För dig som hellre väljer cykeln finns det gott om plats att parkera cykeln intill huset.

Så här fungerar uthyrningen

Tycker du att lägenheterna är intressanta? Så här går du tillväga för att söka en lägenhet på Kviberg Terrasser.

Under rubriken "Lägenheter" ser du när de olika lägenheterna blir sökbara. Först kan du som redan är hyresgäst hos Poseidon söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Omflyttningsplatsen hittar du på vår hemsida, via Mina sidor.

De lägenheter som inte hyrs ut via Omflyttningsplatsen kommer att publiceras på Boplats Göteborg. På Boplats kan även du som inte bor hos Poseidon söka. De första lägenheterna kommer att läggas ut på Omflyttningsplatsen i april 2014.

Är du hyresgäst och har en prenumeration över lägenheter du är intresserad av via Mina sidor?! Är du även intresserad av att söka lägenheter i Kvibergs Terrasser, lägger du till Gamlestaden på din prenumeration.