Publicerat

De fann tryggheten på Nordåsgatan

Nu har alla flyttat in på Nordåsgatan.

En av dem är Bojana Dragovic och hennes familj somi juni flyttade de in i en nybyggd trea på Nordåsgatan.

– Vi stortrivs redan!
Det är det ett imponerande arbete Bojana Dragovic gjort med att inreda sin nya lägenhet. Det är redan hemtrevligt och personligt.
– Vi tillträdde i juni, men vi reste till Serbien dagen därpå, så vi kastade i stort sett in kartongerna i lägenheten och reste.

Lägenheten på Nordåsgatan är en dröm som slagit in. Bojana arbetar som musiklärare på Katolska skolan som ligger på Lilla Danska vägen. Från Kortedala, där familjen bodde tidigare, tog resan en timme i vardera riktningen.
– Min äldste son går också på Katolska skolan. Filip, min yngsta, har fått plats på en förskola i närheten. Det är mycket tid vi sparar varje dag som vi kan lägga på annat. Radomir, snart 11 år, håller med.
– Nu har jag mycket närmare till mina kompisar också. Och till idrottshallen där jag tränar tennis.

Bojana, som är från Kosovska Mitrovica i Serbien, anlände till Göteborg med en åtta månader gammal Radomir för tio år sedan. Tre år av ständig otrygghet, väntan och flyttningar mellan tillfälliga bostäder följde. 2006 kom det efterlängtade uppehållstillståndet och familjen kunde äntligen slappna av och flyttade till Kortedala.
– Vi trivdes bra, men jag ville ju närmare jobbet och sökte intensivt i flera år. Jag tror jag var inne på Poseidons hemsida fem gånger om dagen ibland.

När uthyraren Sue-Ann Lundin hörde av sig var det fest i Kortedala. Släkten var på besök, det umgicks och stojades och glädjen stod högt.
– Jag tror jag fick en chock när Sue-Ann berättade att vi fått en lägenhet här. Jag bad att få återkomma dagen efter. Då hade det sjunkit in.

Efter sommarens extra långa ledighet i hemlandet har det blivit mycket jobb. Både på vanliga arbetet, men också med att packa upp och att komma i ordning. Men det är kära besvär, säger Bojana.
– Ja, tänk att få flytta in i en alldeles ny lägenhet! Och från Redbergsplatsen, som ligger på promenadavstånd, kan man ta sig över hela Göteborg. Här kommer vi att bo länge!