Publicerat

Ett boende för 64 familjer växer fram

Nu går vi in i slutskedet i byggnationen. Om bara fyra månader kan våra första hyresgäster i Örgryte Torp blicka ut över Slottsparken och grannhusen från sina balkonger eller uteplatser.

Ja, kanske är det barnen i lekområdet intill man har i blickfånget. Små barn som pumpar vatten som rinner utmed små grunda kanaler. Kanske är det Slottsparken, träden mot skogen eller grannhusen i Örgryte Torps mixade bostadsutbud man ser.

Den sobra tegelfasaden i Örgryte Torp etapp 1 är på plats, med sina balkonger med räcken i metall, överliggare i trä och ärtgröna färgdetaljer. Just nu pågår anläggning av utemiljön, bland annat med sittplatser mellan vårt hus och HSB:s hus mittemot samt uteplatser för lägenheterna i markplan intill lekområdet för husets förskola. Träd och buskar planteras ut successivt under våren.

Invändigt är snart samtliga tamburdörrar och tidningsställ installerade för de 64 lägenheterna. Inne i lägenheterna är parkettgolv och klinker i hall och badrum lagt. Den fasta inredningen är i stort på plats inför besiktningen i maj och inflyttningen i juli - med säker hand monteras nu de sista hatthyllorna, garderoberna, toastolarna, vitvarorna, köks- och badrumsskåpen.

- Nu siktar vi in oss för att färdigställa för att kunna ta emot de första bostadshyresgästerna 1 juli samt i augusti förskolebarnen, säger en glad Thomas Svensson, projektchef från Poseidon.

Här nedan följer bilder på huset och omgivningarna just nu. Vi återkommer inom kort med fler interiöra bilder samt gårdsbilder. Till dess, ha det gott!