Publicerat

Provlägenhet bildar referens

I blandstaden Örgryte Torp, som nu börjar ta form, uppför vi på Poseidon nu en provlägenhet som bildar referens för en hög och jämn byggkvalitet i samtliga 64 lägenheter för etapp 1.

Samma slags prov/referenslägenhet som vi uppfört på Doktor Dahlströms gata byggs nu i Örgryte Torp, etapp 1. I den snart färdigställda lägenheten kontrollerar vi slutfinishen, stämmer av samt justerar så att materialval och bygglösningar fungerar i verkligheten och har utförts enligt plan. Med det sätter vi en tydlig standard så att återstående 63 lägenheter sedan kan slutföras effektivt och rätt.

Exteriört kommer man vid årsskiftet att kunna se större delen av Poseidonhusets fasad och form, då ställningarna tas ner – och fastigheten kan börja bidra till blandstaden med sin harmoniska mix av uttryck och boendeformer. För den arkitekturintresserade har området berikats med Kasper Salinpriset 2016, och folk har sedan i somras börjat flytta och boa in sig, bland annat i HSB:s bostadsrättslägenheter, NCC:s bostadsrättslägenheter samt radhus med äganderätt.

Så här ser det ut idag i provlägenheten i Örgryte Torp, etapp 1, med parkett, klinker, kök och badrum i stort sett på plats:

Badrum

Kök