Örgryte Torp - etapp II

I Örgryte Torp vid Delsjövägen, där tidigare SVT-huset låg, är Poseidon i full gång att tillsammans med flera andra bolag bygga ett helt nytt bostadsområde.

I den andra etappen, som byggstartades sommaren 2016, bygger vi 155 hyresrätter.

I området ska sammanlagt 500 nya bostäder byggas av olika byggherrar. Bostäderna blir både bostadsrätter, hyresrätter och radhus med äganderätt. Poseidon bygger totalt 219 hyresrätter i området i två etapper.

Se lägenheternas placering i husen här:
Nils Dahlbecks gata (PDF-dokument, 1,6 MB)
Steen Priwins gata (PDF-dokument, 1,1 MB)

Etapp II - 155 rökfria lägenheter i ett helt nytt bostadsområde

De tre husen i andra etappen är placerade i västra delen av området och har, precis som första etappen, ett lugnt och avskilt läge nära naturen. Husen ligger på en återvändsgata och från tomten leder stigar rakt in i Delsjönaturen.

Fasaderna är i ljust tegel - ett material som återkommer i hela området i olika kulörer.

Samspelet med naturen har inspirerat till husens arkitektur. De gröna omgivningarna leder in mellan husen och balkongfasaderna skimrar i gult, rött och grönt. Arkitekten har hämtat inspiration till färgsättningen från blomman höstglöd/våreld. Samma färger går igen i garaget. Den genomgående färgsättningen skapar en särskiljande identitet för husen och fångar upp naturens skiftningar från tidig försommargrönska till guldig höstskrud.

Till alla lägenheter hör en balkong eller uteplats. Här kan du garanterat njuta av ljumma sommarkvällar eftersom hela huset blir rökfritt - även på balkonger och uteplatser.

Under huset byggs ett garage med möjlighet att parkera bilen under tak.

Tak och gårdar med naturlig växtlighet

På taket planteras en växtmatta av sedum och mellan husen anläggs så kallade "raingardens". Växterna och dammarna blir inte bara en vacker utsmyckning - de fyller även en viktig funktion eftersom de tar hand om regnvattnet.

Byggstart 2016

Byggstarten av etapp II skedde sommaren 2016 med planerad inflyttning från oktober 2018.

Förutom Poseidon bygger även HSB, NCC och Skanska bostäder i området. Älvstranden Utveckling samordnar projektet. Mer information finns på orgrytetorp.se.

Arkitektbilder: Sweco

Fakta om Örgryte Torp - etapp II
Byggstart:  2016
Område: Kärralund
Antal lägenheter: 155
Storlek: 1 rok - 4 rok
Status: Pågående