Publicerat

Dags för inflyttning för 100 familjer

Nästa vecka börjar de första 100 familjerna flytta in i vår andra byggetapp i Örgryte Torp. - Slutbesiktningen är slutförd och nu återstår bara utplacering av vitvaror och finstädning, säger en mycket nöjd projektchef Thomas Svensson.

- Ja, sen är det bara till att flytta in, fortsätter han. Huskropparna på Nils Dahlbecks gata är färdigställda. Ek, rönn och perenna växter har planterats ut kring huskropparna. På sedumtaken växer fetbladsväxter redan frejdigt, stigen som leder ut i skogen via allén är också färdig, samt att lekplatser, gräsmattor och sittgrupper – som är gemensamma för alla i området – är helt färdigställda.

Husen med inflyttning från oktober har accentfärger med entréer, korridorer och skivor på balkongerna i friskt grönt (Nils Dahlbecks gata 1-5) respektive lila (Nils Dahlbecks gata 7-11). Bakom husen som nu flyttas in, pågår installation av inredning i den sista huskroppen som får en gul accentfärg. Dessa tre färger har sin inspiration från blomman Höstglöd/våreld.

- Samma färger går igenom i garaget, så att man lätt ska hitta till platserna som hör till sitt eget hus. Det här projektet går verkligen i naturens tecken, säger Thomas Svensson.


Hyresrätter för 100 familjer är färdigställda


Skogen upp till Delsjön väntar bakom husen


- Varmt välkomna till Örgryte Torp, hälsar Thomas Svensson, här med Nils Frank från Serneke.