Publicerat

De första lägenheterna på Omflyttningsplatsen!

Byggnationen har gått så bra att inflyttning startar 4 månader tidigare, redan i oktober i år. – Nu har vi börjat lägga upp lägenheter på Omflyttningsplatsen så nu är du välkommen att söka, hälsar distriktschef Annicka Thorin.

Ja, bygget av de 155 lägenheterna har gått så pass bra att inflyttningen för 100 av dem startar redan nu i oktober, istället för 4 månader senare som var planerat. Övriga 55 lägenheter får inflyttning efter årsskiftet.

Hur har byggnationen kunnat gå så pass bra då?
- Det är ett mycket samspelt projekterings- och produktionsteam som lagt grunden till att huvuddelen av lägenheterna blir klara för inflyttning så pass mycket tidigare, säger Thomas Svensson, Poseidons projektchef på bygget som på bilden inspekterar bygget inför hyressättningen med affärsutvecklare Göran Helgegren och uthyrare Sue-Ann Lundin.

Nils Frank som är projektledare från totalentreprenören Serneke förklarar vidare:
- Metodvalen vi gjort i Örgryte Torp samt användningen av genomtänkta prefabricerade produkter har medfört att produktionen har löpt på mycket bra. Ett exempel är att vi valt att blåsa in isoleringen i ytterväggarna, vilket både är tidseffektivt och minimerar värmeläckage under driftskedet.

- Vi hade ett enormt tryck efter de hyresrätterna i vårt förra byggprojekt i Örgryte Torp och startade flyttrörelser över hela Göteborg, berättar uthyrare Sue-Ann Lundin.

Är du sugen på en lägenhet i Örgryte Torp och är hyresgäst hos oss? Då kan du anmäl dig på Omflyttningsplatsen. De första tio lägenheterna ligger uppe på Omflyttningsplatsen från 9 april till den 15 april. Därefter läggs eventuellt kvarvarande lägenheter upp på Boplats, för övriga som är intresserade!