Publicerat

Husen smälter samman med naturen

Husen på Nils Dahlbecks gata börjar få sin slutgiltiga form.

Utemiljön med gräs och plantor börjar växa upp och runt entréerna ger den uppställda graniten ett stabilt intryck. Tegelfasaderna har bland annat fått rullskiften (stående stenar) som ger ett snygg avbrott i fasaden.. Även inne i lägenheterna har arbetet kommit långt.

- Alla lägenheter har snart sina kök helt installerade. Dessutom är alla golv, lister och dörrar på plats, säger projektchef Thomas Svensson.

Just ek går som en röd tråd genom huset på Nils Dahlbecks gata. I lägenheterna finns ekparkett och eklister. Några av balkongerna har till och med så nära till naturen att när man öppnar balkongdörren ser man ekar precis inpå knuten och hör fåglarna sjunga från trädtopparna.

- Både lägenheterna i sig och miljön runt om är något som man som hyresgäst kommer tycka om att komma hem till varje dag, säger Thomas Svensson.

Husens strategiska placering ger närhet till både stadens puls och grönskan som finns i Delsjöns naturreservat. Det gör att smått fantastiska situationer kan uppstå.

- För lite sedan gick jag på Bögatan och fick syn på en mindre öring i Delsjöbäcken precis vid spårvagnshållplatsen. Det är fantastiskt att ha så nära till naturen och samtidigt bara ha tio minuter in till avenyn, säger Thomas Svensson.

De drygt 100 lägenheterna på Nils Dahlbecks gata kommer vara klara för inflyttning i oktober 2018 och läggs ut på Omflyttningsplatsen i omgångar under våren och sommaren. I början av nästa år kommer ytterligare 40 lägenheter vara redo för inflyttning i huset bredvid.