Publicerat

Och nu har husen fått gatuadresser

Bygget pågår för fullt, med bergschaktning för västra huskroppen mot Liseberg och uppmurning av fasader i huskroppen upp mot Delsjön. Nils Dahlbecks gata och Steen Prewins gata blir adresserna för vårt fantastiskt välbelägna boende i Örgryte Torp.

Om ett och ett halvt år beräknar vi ha byggt klart och de första hyresgästerna kan flytta in i Örgryte Torp etapp 2. Liksom husen i etapp 1 ligger dessa hus mycket fint i området, vid en återvändsgata, så att du som ska bo här slipper genomfartstrafik.

Variationen i åtgärder är stor just nu. Medan bergschaktning pågår, med uppgrävning av tidigare bortsprängd sten för huskroppen på Steen Prewins gata, börjar tätskikten på taken monteras i huskroppen på Nils Dahlbecks gata upp mot Delsjön.

I samma huskropp har våra murare startat upp med fasadmurning. Där ser vi hur fint fasadstenarna i ljusa, läckra gråtoner spelar mot de horisontella putsbandens något mörkare nyans grått mellan våningarna.

Nästa rapport här på poseidonbygger.se kommer i en vintermånad. Då kommer vi att hålla oss mest inomhus och jobba i två av våra tre hus. Murarna fortsätter dock sitt utvändiga arbete, så förhoppningen är att de goda vädergudarna stannar med oss. På återhörande!