Tunnbindaregatan

På Tunnbindaregatan på Hisingen planerar vi 16 nya lägenheter. Det nya huset får ett modernt uttryck, men med sin låga höjd och träfasad smälter det väl in i det kringliggande landshövdingekvarteret.

Med den kringbyggda gården får kvarteret en klassisk landshövdingeform. Inne på gården kommer vi även att bygga ett nytt miljöhus, som kan utnyttjas av alla Poseidons hyresgäster.

- Vi vill att det ska synas att det är ett hus som är byggt idag. Det är kul att det får skilja ut sig mot de nuvarande husen med moderna balkonger och fönster. Däremot har vi valt att anpassa fasadmaterial och husets höjd till de nuvarande landshövdingekvarteren. Förslaget är en träfasad med varierande liggande och stående panel, säger Fredrik Löfvenberg, arkitekt på Liljewall.

Den moderna arkitekturen ger även möjlighet att bygga fler lägenheter på ytan. Tack vare loftgångar med entréer som vetter in mot gården får så gott som alla lägenheter ljus från två håll. Invändigt får lägenheterna en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

Lägenheterna blir mellan ett och tre rum och kök, där de flesta blir tvåor.

Alla lägenheter från plan två och uppåt får balkong eller terrass. På första plan har lägenheterna en fransk balkong mot gatan.

Byggstart 2018

I slutet av 2017 lämnas ansökan om bygglov in och upphandling av entreprenör startar. Bygget startar i början av 2019 och december 2019 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

Lägenheterna på Tunnbindaregatan byggs av Framtiden Byggutveckling och kommer att hyras ut och förvaltas av Poseidon. Som hyresgäst hos Poseidon har du förtur till de nya lägenheterna via Omflyttningsplatsen.

Självklart blir det en del buller och stök under byggtiden, men vi kommer att gränsa av gården så att alla kan ta sig in och ut på gården utan besvär.

Fakta om Tunnbindaregatan
Byggstart: 2019
Område: Rambergsstaden
Antal lägenheter: 16
Storlek: 1-3 rum och kök
Ca. Hyra: Ej klart
Status: Planerande

Bilder: Liljewall. Observera att bilderna är tidiga skissbilder