Wadköpingsgatan

I Backa Röd bygger vi just nu nya hyreslägenheter på de nuvarande parkeringsplatserna längs Wadköpingsgatan.

Husen blir en blandning av punkthus i tre våningar samt radhus i två våningar
med egen parkering i direkt anslutning till bostaden. Radhusen kommer även att ha tillgång till enskild förträdgård.

Vill du bo grönt och centrumnära på samma gång? Och kanske i radhus men med hyresrättens alla fördelar? Då kan nya området på Wadköpingsgatan vara något för dig!

Där de nya husen byggs finns idag parkeringsfält. Dessa bryts upp i flera mindre parkeringsplatser, som integreras i närområdet. Den nya bebyggelsen bidrar till att binda ihop det befintliga villaområdet i väster med Poseidons bostadsområde i öster, samtidigt som parkeringsområdet vid Julias, Jacobs och Blendas Gata kommer att förändra karaktär helt och hållet.

Om punkthusen

De fyra punkthusen kommer att vara tre våningar höga och rymma 48 lägenheter med 2-3 rum och kök. Fasaden består av målad betong och alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Om radhusen

Radhusen rymmer totalt 19 lägenheter. Lägenheterna har 4 rum och kök fördelat på två plan om totalt 108 kvm. Fasaden består av målat trä och tegel och utanför bostaden finns en egen privat parkering. Alla lägenheter har dessutom en egen uteplats på 5-10 kvm.

Bilderna ovan som visar kök, vardagsrum och badrum är från radhusen på Wadköpingsgatan.

Rökfritt med höghastighetsfiber

Alla nya lägenheter på Wadköpingsgatan får individuell mätning och debitering av varmvatten och har tillgång till Framtidens Bredband - ett fiberbaserat höghastighetsnät för tv och bredband. Alla lägenheter är rökfria - både inne i lägenheterna samt på balkonger och uteplatser. I anslutning till husen byggs även fristående lägenhetsförråd, ett miljöhus för källsortering och ett cykelhus.

Invändigt får alla lägenheter en öppen planlösning med ljus köksdel. Sov- och vardagsrum har ekparkett på golvet. I hall, köksdel och badrum blir det klinkers på golven. I köket finns diskmaskin i alla lägenheter.

Badrummen, som är helkaklade, utrustas med egen tvättmaskin och torktumlare samt duschvägg och handdukstork.

Inflyttning från september 2019

Husen byggs av Framtiden Byggutveckling och kommer att hyras ut och förvaltas av Poseidon. Inflyttningen startar september 2019. Med start mars 2019 kan du anmäla intresse för lägenheterna via Poseidons Omflyttningsplats och Boplats.

Bilder: 3dvision

Fakta om Wadköpingsgatan
Byggstart: 2018
Område: Backa Röd
Antal lägenheter: 67
Storlek: 2 rok- 4 rok
Ca. Hyra: 7 926 - 14 352 kr/månad
Status: Pågående